Huszonhetedszer is megnyitotta kapuit a Művészetek Völgye

Pénteken délután elkezdődött az idei Művészetek Völgye. Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválját július 21-30. között rendezik három Veszprém megyei településen, Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A szervezők a fesztivál több napján is nézőcsúccsal számolnak. Idén 300 önkéntes segíti a fesztivált.

2017. július 24., 17:28

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megvalósuló tíznapos fesztivál közel 1200 programmal és produkcióval – köztük koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel, közösségi programokkal, interaktív játékokkal és új udvarokkal – várja a látogatókat. A legnevesebb hazai előadók mellett július 21-én az amerikai Pink Martini, július 24-én a francia Deluxe, július 29-én pedig a Nouvelle Vague koncertezik.

A látványos, hivatalos megnyitót a vigántpetendi Cirque Du Tókert valódi cirkuszi sátrában tartották.

A megnyitó

„Az idei jegyelővétel közel duplája a tavalyinak. A Pink Martini zenekar július 21-i koncertjének köszönhetően aznap nézőcsúcsot döntött a fesztivál. A tavalyi fesztivált követően számítottunk a nagy érdeklődésre, ezért idén tágítva a teret, összesen 27 programhelyszínen és további 40 kisebb helyszínen szervezzük a programokat” – mondta el a megnyitón Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye program-és marketingigazgatója.

A szervezők az eddigi jegyeladások alapján úgy számolnak, hogy a legtöbben az első (július 21-23.) és a második hétvége (július 28-30.) programjaira lesznek kíváncsiak. Ezeken a napokon várható, hogy teltházas lesz a fesztivál. Ekkor lép majd fel többek között a 20 évvel ezelőtti, eredeti felállásban az Anima Sound System Bognár Szilvivel, a 30Y, a Hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Magashegyi Underground, Szabó Balázs Bandája, az Ivan and the Parazol, a Pál Utcai Fiúk; a fesztivál záró koncertjét pedig a Budapest Bár adja.

A fesztivál teljes programfüzete: http://www.muveszetekvolgye.hu/kapolcs/Muveszetek_volgye_musorfuzet_2017.pdf

Benjamin Appl világhírű német bariton és Villányi Dániel zongoraművész Franz Schubert Téli utazását adja elő a magyarországi deportálások 80. emlékévének kiemelt eseményén az Óbudai Zsinagógában szeptember 30-án 19 órakor. A koncert meglepetést is tartogat, hiszen Schubert kuriózumnak számító kórusművét, amelyet a 92. zsoltár héber szövegére komponált e koncert kedvéért tanulta meg Benjamin Appl.

Ady Endre és Léda kapcsolatának egyik tragédiája, hogy Léda 1907-ben halva született kislányt hozott a világra. Bár egyértelmű bizonyítéka nincs, Ady magáénak érezte a gyermeket. Néhány évvel később, már Ady halálát követően, szárnyra kapott a pletyka, hogy a költőnek van egy fia.

Sztártudósok, influenszerek és frissen megválasztott polgármesterek is összecsapnak a tizedik Brain Bar jövőfesztivál színpadán, olyan témákat vitatva meg, mint a marihuána fogyasztása vagy az eutanázia. Szeptember 26-27-én a Magyar Zene Házában 200 előadó és 120 program inspirálja az érdeklődőket arra: legyenek ők is tevékeny résztvevői a jövőjük alakításának.

Egy gúnyos dalocska vezette el őt saját zsidósága felfedezéséhez. A vallás aztán komoly szerepet játszott az életében, segítségével közelebb került önmagához és a világhoz – többek között ez derült Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezőjéről. Réczei Tamás Dobd be magad! című műsora exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható, ne hagyja ki!

2024. szeptember 18., 07:00

A rendező arra vágyik, hogy a munkája valamiféle hatást keltsen, ellenkező esetben nem sok értelme van bármit csinálni. Hogy a politika a jelenlegihez hasonló szintű feszültséget kelt majd a színházban arra nem számított – többek között derült Réczei Tamás Dobd be magad! című, exkluzív módon csak a 168.hu felületén látható műsorából, melynek vendége Székely Kriszta, a budapesti Katona József Színház rendezője volt. Ne hagyja ki!