Győzött a baloldal

2016. február 28., 16:51

Fekete Zsolt, a baloldal – az MSZP, a DK és a Tarjáni Városlakó Egyesület – közös jelöltje megnyerte Salgótarjánban az időközi polgármester-választást. Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke a 168 Órának így értékelt: Most fordult elő először, hogy nem működött a megfélemlítés fideszes politikája, sőt az a visszájára fordult.

Mint ismert: nagy botrányt kavart, hogy Kövér László házelnök felszólította a tarjániakat, nem hibázhatnak, a kormánypárti jelöltre kell szavazniuk.

Lukács szerint most megmozdult tízszázaléknyi, korábban bizonytalan szavazó, és részvételükkel eldöntötték a választást.

– Fontos üzenet az országnak: ha szavaztok, leváltható ez a hatalom – mondta Lukács. Szerinte a siker másik oka, hogy hiteles helyi jelöltet indítottak, aki nem pártkampányt folytatott, hanem helyi témákról beszélt.
Az oktatáspolitikai elégedetlenségi hullám idején jól jött a baloldalnak, hogy a Fidesz–KDNP Simon Tibort, a Klik főosztályvezetőjét indította. 2014 óta a kormánypártok nem tudtak fontos időközi választáson győzni.