Győri sebészek a béremelésért

2016. február 21., 11:45

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház tizenöt sebésze ügyvédi letétbe helyezte a felmondását. Január óta kérnek fizetésemelést, de a bérvita mostanra végképp elakadt. Ha március 31-ig nem nem születik megállapodás a kórház vezetésével, életbe lép a felmondásuk.

A tiltakozó orvosok fizetése egyébként még az emelés után is alacsonyabb lenne, mint a hasonló beosztású sebészeké az ország, de akár a régió más kórházaiban.

Az intézmény vezetése mind a tizenöt orvosnak levélben jelezte: a kórház vezetőségének lehetőségei meglehetősen korlátozottak, és nem tudnak egyes szakmákkal kivételezni.

Az orvosok Győri sebészek néven csoportot alkottak. A 168 Órának elmondták: tizenöt ember érdekérvényesítő képessége csekély, de próbálnak a maguk szintjén – a saját ügyükön túl – rendszerkritikát is gyakorolni.

Hozzátették: ma már nincs az országban olyan munkacsoport vagy szakmai szervezet, amelyet ne ért volna hátrányos megkülönböztetés az elmúlt években. Szerintük az elégedetlenség odáig jutott, hogy hamarosan más orvosok és egészségügyi szakdolgozók is csatlakozhatnak hozzájuk, és együtt akár országos szinten hallathatnák a hangjukat.

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?