Folytatják az Éhezők viadalát, vagy éppen elkezdik

Előzményfilm készül az Éhezők viadala című filmsorozathoz Rachel Zegler főszereplésével – jelentette be kedden a Lionsgate filmstúdió.

2022. május 31., 20:50

Szerző:

Az Éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című film évtizedekkel korábban játszódik, mint az Éhezők viadalának története, amelyben Katniss Everdeen szerepét Jennifer Lawrence alakította. Katniss a 74. viadalon vett részt, az előzményfilm főhőse, Lucy Gray Baird pedig a 10. viadal versenyzője.

Az Éhezők viadala-filmsorozat Suzanne Collins regényeiből készült. A szerző 2020-ban adta ki azt a regényét, amelyben az előzmények játszódnak. Ebből forgatja majd Francis Lawrence az új filmet, amelyben Lucy Gray Baird küzd a 12. körzet képviseletében, és mentora a 18 éves Coriolanus Snow, akit Tom Blyth játszik.

Zegler a közelmúltban Steven Spielberg West Side Story című musicalfilmjében aratott sikert. A Lionsgate 2023 novemberére tervezi a film bemutatását.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: flickr)

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.