Egy sor sikervárományos film bemutatóját halasztják el, később jön a Batman, a Dűne és a Mátrix 4 is

Annyi premiert halasztanak el, hogy lassan nem lesz mit bemutatni a mozikban.

2020. október 6., 12:35

Szerző:

A Warner Bros. nemrég bejelentette, hogy elhalasztják Denis Villeneuve Dűnéjének idén decemberre tervezett premierjét, helyette 2021. október 1-jén mutatják be. A halasztás oka, emlékeztet a hvg.hu, hogy a Wonder Woman 1984 premierjét is eltolták karácsonyra, mert nem akartak két ilyen nagyköltségvetésű filmet szinte azonos időben bemutatni. 

A Robert Pattinson-féle Batman premierdátuma szintén 2021. október 1-je volt, ám az ütközés elkerülése érdekében a stúdió 2022 márciusára halasztotta a filmet. A hír néhány nappal azután érkezett, hogy kiderült: megint elhalasztották az új James Bond-film, a Nincs idő meghalni premierjét, november 12. helyett csak április 2-án kerül a mozikba. 

Csúszik a Marvel-féle Fekete özvegy is, amelyet novemberben kezdtek volna forgalmazni, az új dátum szerint május 7-én kerül a mozikba. Steven Spielberg West Side Story című musicalfilmjét, amelyet viszont decembertől játszottak volna, egy évvel csúsztatták el, és csak 2021 decemberétől láthatja majd a közönség. Szintén jövő karácsonyra tolták a Mátrix 4-et, de a The Flash 2022. november 4-én, a Shazam! pedig csak 2023. június 2-án kerül a mozikba, legalábbis egyelőre ez a terv. A Black Adam ideiglenesen premierdátum nélkül maradt.

Tegnap 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.