Schoblocher Barbara szerint a nők még mindig nem merik hangosan hallatni a hangjukat

„Az őszinte gondolatok mindig hallgató fülekre találnak, trendek ide vagy oda” – fejtette ki Schoblocher Barbara énekesnő azzal kapcsolatban, hogy mennyire tapasztal rivalizálást a hazai zeneiparon belül. 

2024. május 22., 10:47

Szerző:

Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana frontembere az ELLE Magazin májusi lapszámában mesélt a nők jelenlétéről a zenei szakmán belül. “Van egy olyan félelem a nőkben, hogy ők nem merik annyira hallatni a hangjukat, mint a férfiak” – habár a berögzült mintázatokat az elmúlt időszakban felbukkanó női előadók kezdték fellazítani, szerinte ez még mindig jelen van a szakmában. 

Az énekesnőnek az első igazi szerelmi szakítás adta meg a lökést, hogy az önismerettel tudatosan foglalkozzon, és szakembert is segítségül hívjon. Azóta a pszichológia és a terápia folyamatosan segíti az életét, hiszen a zenekarban való tevékenységét is sok esetben egy hattagú párkapcsolatként éli meg. 

Az énekesnő a frontemberi szerepkörről, egókról, énhatárokról és a csapatban való működésről mesélt az ELLE Magazin legfrissebb számában, ami ezúttal a retró tematikára épül a panelforradalom jelenségétől, az újrafőzött gyermekkori ételklasszikusokig. 

elle magazin 2024 majus Schoblocher Barbara

 

A teljes interjú és fotósorozat az ELLE május 22-én megjelenő lapszámában olvasható.

(Fotók: Földi Ádám)

Átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a Magna Cum Laude lett az év együttese, Freddie az év férfi előadója, Gubik Petra pedig az év női előadója. A közmédia elismeréseit a Dunán, az M2 Petőfi TV-ben és a Petőfi Rádióban is élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este.