CEU-s pólója nincs valakinek? – színpadról szólt vissza a Besh o droM azután, hogy a köztévében feketelistára tették a zenekar új klipjét

Nem politizálnak többé. Elég lesz a tudomány.

2019. június 8., 20:39

Szerző:

Szombat este tartotta az első koncertjét a Besh o droM azóta, hogy kiderült, a köztévé kulturális csatornája, az M5 feketelistára tette a zenekar új klipjét, amelyben oligarchák bábuként használnak egyszerű embereket. Ez volt a húszéves jubileumi koncert a Kobuciban rengeteg vendégfellépővel, Pettik Ádám zenekarvezető pedig nem állta meg, hogy odaszúrjon egy kicsit. Azzal kezdte, mindig az van, hogy ne politizáljanak. Ezért most nagy szünetek lesznek a számok között, mert ilyenkor szoktak politizálni. Úgyhogy mostantól csak a tudománnyal fogunk foglalkozni – jegyezte meg. Aztán feltette a kérdést:

– CEU-s pólója nincs valakinek?

Azt egyébként, hogy miért nem játsszák le a Vaságy című új klipjét, az M5 szerkesztője a stúdióban, zenekari interjú közben csak tartalmi okokkal indokolta, részleteket nem volt hajlandó elárulni a döntés miértjéről. – Kijött az új számunk, ami cenzúrázva van. Lehet, az volt a baj, hogy ceruzával írtuk – vezette fel a Vaságyat végül Pettik Ádám a koncert vége felé.

 

2022. október 1., 10:28

A nemzetközileg is elismert írót több napos programsorozattal köszöntik majd fel. Többek között bemutatják legújabb, szociografikus és önéletrajz iheltésű regényét is, a Rémtörténeteket.

Ötvenkilenc éves korában meghalt Coolio, polgári nevén Artis Leon Ivey Jr., a kilencvenes években ismert amerikai rapper.

Hetvenkét éves korában elhunyt Axt László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész – tudatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kedden az MTI-vel.