Cameron Diaz nem csinálná színpadon

Shrek-rajongók, figyelem! A zöld bűzbombáról szóló musical meghódította a Brodway világot jelentő deszkáit is, 2010-ben pedig mozivásznon támad a negyedik rész!

2008. december 15., 18:31

A színpadi változat Hollywood nagyágyúit is lázba hozta. Az ogre párjának hangja, Cameron Diaz egészen odavan érte, de saját bevallása szerint ő képtelen lenne a figura színpadi megformálására.

– Amit odafönt a színpadon művelnek… hát, az számomra lehetetlen. Ugyanakkor csodálatos is! Nagyon jó munkát végeztek! Látszik, hogy keményen dolgoztak, és abszolút megérte – lelkesedett a díva, aki fehér Bill Blass ruhában és fekete Dior kabátban érkezett a bemutatóra. Élénkvörös mosolyát villogtatva ecsetelte továbbá, mennyire elbűvöli, hogy a színészek együtt szerepelhetnek a színpadon. „ Mikor az animációs filmen dolgozunk, mi nem látjuk egymást. Nem dolgozunk együtt.”-panaszkodott Diaz, aki a negyedik részben újra kölcsönzi majd hangját Fionának. A 2010-re ígért folytatásban egyébként szintén hallhatjuk majd újra Mike Myerst a zöld szörny, és Eddie Murphyt a szamár szerepében.

Ben Stiller azonban szkeptikus a színpadi változatot illetően. „ Otthon nagy rajongói vagyunk az animációs változatnak. Mielőtt azonban a gyerekeket is elhoznánk a musicalra, leellenőrizzük, megfelelő-e a számukra” – mondta a gondos apa, míg felesége, Christine Taylor, színésznő, a fotósok hada előtt pózolt a vörös szőnyegen.

A darab bemutatóján olyan sztárok is feltűntek Diaz és Stiller mellett, mint Joan Rivers, Rosie Perez, vagy Kathie Lee Gifford.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.