Budapesten lehet a világ legjobb bárja

A budapesti A38 hajó egy rotterdami klubbal van szoros versenyben azon az internetes szavazáson, amelyet a világ legjobb bárjai között tartanak.

2012. február 9., 16:15

Szerző:

Novemberben indult és február 21-ig tart az egyik rangos útikönyvkiadó, a Lonely Planet közönségszavazása 100 great bars of the world címmel. A versenyben számos klub és bár vesz részt, jelenleg az A38 budapesti kulturális központ és szórakozóhely 135 szavazat előnnyel vezet a rotterdami De Witte Aap előtt. A harmadik helyen a szintén budapesti Szimpla Kert áll - tájékoztatta az A38 az MTI-t.

A Lonely Planet 1973-ban indult, amikor a brit születésű, Ausztráliában élő Tony Wheeler megírta első útikönyvét. Az elsősorban hátizsákos turistáknak szánt bédekker-sorozatban alapos, átfogó, bennfentes és naprakész információk szerepelnek, a kiadványt könnyű kezelni. Mint a közleményben szerepel, a kiadóvállalat a 2000-es évek elejére a legnagyobb útikönyvkiadóvá nőtt, és 2011-ben a BBC kizárólagos tulajdonába került.

A 100 great bars of the world című versenyt évek óta megrendezi a Lonely Planet (http://www.lonelyplanet.com/competitions/singha-100greatbars2011/bar -list). A mostani vetélkedésbe húsz ország összesen száz bárját, klubját, kocsmáját válogatták be a szerkesztők.

Az újbudai Duna-parton horgonyzó A38-ot egy egykori ukrán uszály teljes átalakításával hozták létre. 2003. április 30-án Maceo Parker koncertjével avatták fel, azóta Budapest egyik kedvelt és nemzetközileg is ismert szórakozóhelyévé vált: zenei koncertek és fesztiválok helyszíne, bárral és étteremmel rendelkezik, 2010 óta önálló kiállítóteret is működtet.

Ha nyár, akkor vakáció! Az év legmelegebb évszakában mindannyian utazni vágyunk, legyen szó kisebb kiruccanásokról, hosszabb, távolabbi országokba megváltott nyaralásról, a már jól ismert helyekről vagy akár egzotikus tájakról. Döntsünk bárhogy és induljunk bármerre, az ELLE nyári lapszáma a legjobb útitárs lesz!