Egyre biztosabb, hogy nem lesz a Besúgónak folytatása

A Warner Bros. és a Discovery fúzió után 3 milliárd dolláros költségmegtakarítás lett a cél cégnél, ami miatt egyáltalán nem készülnek saját készítésű tartalmak Közép Európában.

2022. július 4., 19:17

Szerző:

A Variety értesülései szerint az északi országokban (Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország), Közép-Európában, Hollandiában és Törökországban nem készít többé saját műsorokat az HBO Max számára, és néhány tartalmat is eltávolít a platformjáról, hogy máshol licencszerződéseket szabadítson fel. Ennek lett az áldozata többek között a Besúgó című sorozat is.

A Varietyvel megosztott nyilatkozatában a Warner Bros. Discovery szóvivője elmondta: „Miközben folytatjuk a munkát az HBO Max és a Discovery+ egyetlen globális streaming szolgáltatássá történő egyesítésén, amely a Warner Bros. Discovery tartalmainak széles skáláját mutatja be, felülvizsgáljuk a meglévő szolgáltatásainkon lévő jelenlegi tartalmi kínálatunkat. Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy az HBO Max-ról egyes műsorokat eltávolítunk, valamint az északi és közép-európai országokban megszűntetjük az HBO Max eredeti programjaira irányuló erőfeszítéseinket.”

Míg az eredeti fejlesztések azonnal leállnak a fent említett területeken, a már gyártásban lévő programok folytatódnak, és számos, még be nem jelentett, „zöld lámpát kapott” film/sorozat is továbblép. Néhány ilyen sorozatot azonban más platformoknak is eladhatnak – ez a lépés a WBD-nek máshol több licencelési lehetőséget biztosít.

Az átszervezés részeként lekerütl az HBO Max listájáról A Besúgó, a Lust és a Kamikaze is.

A két terület, amelyet megkímélnek az átalakítástól, Spanyolország és Franciaország, ahol az eredeti műsorok nem lesznek érintettek. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a spanyol nyelvű tartalmakat sokan nézik az HBO Max-on, ugyani az amerikai spanyolajkú piacot is kiszolgálja.

Az eredeti műsorok hétfői sokkoló átszervezését követően az egész európai üzletágban elbocsátások valószínűsíthetőek, bár a konkrét részletek még nem ismertek.

Pinczés-Pressing Ádámot, az HBO Magyarország PR-menedzsere az Indexnek azt mondta, hogy „döbbenten értesültünk a döntésről, egyelőre nem találunk szavakat. Abban bízunk, hogy az elmúlt tíz évben készített saját gyártású tartalmak maradandó élményt tudtak nyújtani a nézőknek. Elképesztően hálásak vagyunk mindenkinek, aki ez alatt az idő alatt tudásával, odaadásával hozzájárult a sorozatok elkészültéhez.”

Vagyis a Besúgó folytatására egyre kisebb az esély.

(Kiemelt kép forrása: A Besúgó)

 

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.