Balatoni nyár a művészetek jegyében

A fennállásának tizenegyedik évfordulóját ünneplő Kultkikötő augusztus 27-ig várja az érdeklődőket, immár négy helyszínen.

2016. augusztus 6., 11:21

Szerző:

A két hónapos programsorozat több mint kétszáz eseményt vonultat fel Balatonföldváron, Balatonbogláron, Balatonfenyvesen és Siófokon. Összművészeti jellegéből adódóan széles a kínálat, zenés és prózai színházi előadások, koncertek, gyerekeknek szóló bábelőadások, borkóstolók, kiállítások, valamint a balatonboglári kertmozi közül lehet választani. Szemerédi Fanni szervező azt mondja a 168 Órának: a Kultkikötő egyik célja a balatoni nyár fogalmának újraértelmezése. Amellett, hogy a Balaton természeti és gasztronómiai élvezeteket nyújt, a szervezők fontosnak tartják a kulturális kikapcsolódást is. Az alkotók igényes, színvonalas, egyben szórakoztató programokkal készülnek évről évre.

Az érdeklődők figyelmébe most az augusztus 12-i hétvége programjait ajánljuk. A rendezvények minden héten csütörtökön kezdődnek egy-egy kamaraszínházi előadással, jövő héten Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert Pesti álom című zenés színházi estjével a balatonföldvári nagyszínpadon. Ugyanezen az estén ingyenesen látogatható az Urbán Orsi Group zenés estje a balatonboglári Kápolna Színpadon. A zenére vágyók másnap a Budapest Jazz Orchestra és Malek Andrea közös zenei estjén, a Broadway Song Bookon vehetnek részt. Aki felhőtlen kikapcsolódásra vágyik, Balatonföldváron tekintheti meg a Ne most, drágám című vígjátékot, Hujber Ferenc, Pindroch Csaba és Xantus Barbara főszereplésével, majd szombaton a Hernádi Judit életéről, pályájáról szóló zenés Hernádi Pontot. Minden vasárnap filmvetítés zárja a hét eseményeit, 14-én egy klasszikus romantikus vígjáték lesz látható a Kultkikötő Kertmoziban.

– Nemcsak a nyaralóknak szól a Kultkikötő, hanem természetesen a helyieknek is. A cél az, hogy az épp itt tartózkodó emberek kapjanak egy olyan kulturális egyveleget, olyan előadásokat, amelyeket esetleg máshol, máskor nem láthatnak. Színesíteni szeretnénk a balatoni nyarat, hogy üdítő és vidám estéket szerezzünk az itt-tartózkodóknak az általunk fontosnak és értékesnek tartott, igényes programokkal – mondta el Szemerédi Fanni.

2024. április 25., 17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.