A top galéria

A nemzetközi művészeti piac egyik legtekintélyesebb cége, a Berlinben, New Yorkban és Londonban működő Artnet rendszeresen rangsorolja Európa legjobb művészeti galériáit. Először fordult elő, hogy a top 55-ös listára egy magyar galéria, a Falk Miksa utcai Kálmán Makláry Fine Arts is felkerült.

2015. augusztus 25., 10:27

Névadó tulajdonosa Magyarországon született, a nyolcvanas évek végén ment ki Amerikába, ahol művészettörténetet tanult, majd Párizsban nyitott galériát. Makláry hat éve újra itthon él. Nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően rengeteget tett azért, hogy olyan kiváló hazai festők munkái is szerepeljenek a világ legnagyobb képzőművészeti vásárain, mint Réth Alfréd, Reigl Judit,vagy Hantai Simon.

Makláry Kálmán a 168 Órának elmondta: – Egy ilyen vásáron csak a standért körülbelül 40 ezer eurót kell fizetni. Egy nagyméretű kortárs magyar festmény pedig esetleg 3-5 ezer eurót ér. Én elsősorban dél-koreai alkotókkal foglalkozom: vidám, dekoratív képeik ma nagyon kelendőek. Mellettük mindig bemutatok magyar műveket is. Reigl Judit alkotási is így váltak ismertté, s már a New York-i Guggenheim és Metropolitan múzeumban is láthatók.