A PÖCS kérdőíve

2015. november 17., 09:29

Tizennégy kérdést találtak ki a pedagógusok ellenőrzése céljából, ezekre a szülőknek kellene válaszolniuk. A rosszindulatú, itt-ott a magánszférába beavatkozó felvetések azonnal az érdekeltek tiltakozását váltották ki – de mindez beleillik a Fidesz lelkiségébe. Ezt a sok ostobaságot nemigen érzem elemzésre méltónak, más nem volt várható, s aki nem akar, úgysem válaszol rá. Bár lehetséges, hogy a nem reagáló szülők gyermekeit büntetik majd – ez is belefér a NER világába.

Nekem a zárómondat első fele csípte a legjobban a szememet: „A kérdőívek összesítése az Oktatási Hivatal felé kerül elküldésre...” Aki így ír vagy beszél, egyéb aljasságra is képes, különösen, ha mindezt a pedagógiával kapcsolatban teszi. Ez a pártállam nyelve.

Fábri Ferenc, e-mail

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?