A NER senkivel sem tárgyal

2016. január 29., 12:48

Az „emberi” miniszter, Balog Zoltán Köznevelési Kerekasztalt faragott. Tanácskozni köré meghívta azokat, akik egyetértenek a kormány oktatási rendszerével és azzal, hogy ezt a színjátékot konzultációnak nevezik. Egyre hangosabb az iskolák tiltakozása a centrista, propagandista oktatás ellen. A héten tüntetések is várhatók.

A 168 Óra minderről Radó Péter oktatási szakértő véleményét kérdezte.

– A pedagógusok erősödő tiltakozó mozgalma olyan panasz- és követeléslistákat termel, melyek már régóta nem az elkövetett kisebb-nagyobb hibák kijavítását célozzák, hanem immár az államosított köznevelési rendszer alapjait kérdőjelezik meg. A NER nem tárgyal senkivel, de a tárgyalás látszatával húzza az időt mindaddig, amíg az ellenállás ki nem fullad. Most viszont egy kerekasztalt ígér, amely mellé nem tud odaültetni senkit: a rendszer korporatív logikájának megfelelően teremtett magának egy darab „tárgyalópartnert”, a Nemzeti Pedagógus Kart.

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?