A Centrál magánszínház lehet

A Centrál Színház az idei évadban is folytatta sikerszériáját: látogatottságuk 89 százalékról 96 százalékra nőtt.

2015. június 23., 13:06

Az évadzáró társulati ülésen Puskás Tamás igazgató a közönség díját Pokorny Liának és Bereczki Zoltánnak adta át. A teátrumot támogató Toyota-Sakura cég a legjobb színészi alakításért Básti Julit jutalmazta, aki a Jó emberekben játssza Margie szerepét. A társulat titkos szavazással Rada Bálintnak ítélte a legjobb színésznek járó Plomba-díjat.

A főváros tulajdonában lévő Centrál Színház magánosításának ügye körülbelül két éve tart. A Centrál Színház Nonprofit Kft. megvételére Puskás Tamás is pályázik. Az ingatlan a fővárosé marad.

– Már a tavaly júliusi közgyűlésen határoztak a privatizációs pályázat kiírásáról, de ez késett. Azt reméljük, hamarosan kiírják a pályázatot, bízunk a sikerben. Az elmúlt években már komoly tapasztalatra tettünk szert abban, miként lehet önfenntartóan működtetni a Centrál Színházat. Az éves költségvetésünk 750 millió forint, ebből 150 milliót az állam ad, a többit a a bevételeinkből és az azok után igényelhető taóból teremtjük elő. Ha nyerünk a pályázaton, és a jövő évadban már magánszínházként játszhatunk tovább, jegyárat akkor sem fogunk emelni. – mondta a 168 Órának Puskás Tamás.