A Berlini Művészeti Akadémia tagjává választották Dragomán Györgyöt

Az író közösségi oldalán számolt be róla. 

2022. január 26., 11:21

Szerző:

Facebook-oldalán számolt be róla Dragomán György író-műfordító, hogy 29 másik művésszel egyetemben, 57. közgyűlésén tagjává választotta a Berlini Művészeti Akadémia – írja a 444. Dragománt 2021. november 12. és 14. között választották taggá Berlinben,  és az azóta eltelt időben egyhangúan elfogadták az irodalmi szekcióba történő felvételét. 

A magyar író 1973-ban született Marosvásárhelyen. Első alkotása A pusztítás könyve című regény 2002-ben jelent meg. Legfontosabb regénye: A fehér király 2005-ben került megjelenésre, azóta több mint 30 nyelvre fordították le, film adaptáció is készült belőle. Könyvei rendre az irodalmi toplisták élen állnak. 

A művészt munkásságának köszönhetően többek között Bródy Sándor-díjjal, Déry Tibor-díjjal, Márai Sándor-díjjal és József Attila-díjjal is elismerték. 

(Kiemelt kép: Dragomán György Facebook-oldala)

 

 

 

A fegyveres erők volt parancsnoka, Günter Höfler őszinte és komoly vitát sürget az osztrák biztonságpolitikáról. Oroszország Ukrajna elleni agressziós háborújával teljesen megváltozott az európai biztonsági helyzet, ami az osztrák fegyveres erők jövőbeni felállításának és az ország biztonságpolitikai irányvonalának elemzését és megvitatását teszi szükségessé.

Egy több mint százéves villamos-motorkocsival is lehet utazni vasárnap, a gyereknapon a fővárosi Széll Kálmán tér és a Hűvösvölgy között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.