Pizzafutárnak többet adnak, mint ennek a magyar írónak a Könyvhéten

Könyvhét: 200 forint lett Garaczi László honoráriuma, 48 eladott példány után. Erről a kiadója értesítette.

2022. június 23., 08:42

Szerző:

Garaczi László tette közzé Facebook-oldalán a kiadójától kapott könyvheti elszámolást mintegy felvillantva, milyen nehéz kenyéren élnek a kortárs írók – írta az Infostart. A tömörségégével lírába hajló posztból hiba volna egyetlen betűt (számot) is elvenni, ezért teljes terjedelmében idézzük:

„Kedves Garaczi László!

A Könyvhéten teljes áron (3000 Ft) eladott példányok száma: 44 db

A kiadó munkatársainak kedvezményes áron (1500) eladott példányok száma: 4 db, Nyomdaköltség 1180 Ft/db

A teljes befolyt összeg: 81360 Ft

Ennek a szerzőkre eső 50%-a: 40680 Ft

Ebből az Ön honoráriuma: 205 Ft.

Üdvözlettel: Syllabux Kiadó”

(Kiemelt kép forrása: Garaczi László / Facebook)

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.