Zelenszkij Zaporizzsjába látogatott az ukrán csapatokhoz

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden Zaporizzsjában tett látogatást, ahol találkozott a 65. és a 116. gépesített dandár parancsnokságával. Ezt az államfő maga hozta nyilvánosságra közösségi oldalain.

 

2023. augusztus 15., 20:05

Szerző:

Közlése szerint elsősorban a régióban lévő Orihiv település körzetében zajló harci cselekményeket vitatták meg. Zelenszkij kitüntetéseket is átadott a térségben szolgálatot teljesítő katonáknak.

„Ukrajna célja nyilvánvaló: győzni fogunk, és megadjuk Ukrajnának azt az erőt, amely garantálja a tartós békét. Köszönetet mondok minden katonánknak, mindazoknak, akik Ukrajnáért harcolnak, minden önkéntesnek, aki segít, és minden ukrán férfinak és nőnek, aki úgy érzi, hogy háborúban áll, és ezért segíti a védelmet” – fogalmazott az elnök a Facebookon.

Emlékeztetett arra is, hogy hétfőn Donyeck megyében látogatta meg az ott harcoló ukrán csapatokat.

(Kiemelt kép: a 2023. augusztus 14-én közzétett képen Volodimir Zelenszkij látható, amint egy fényképhez pózol egy katonával, miközben a „Soledar” hadműveleti-taktikai csoport donyecki főparancsnoki állomását tekinti meg. Forrás: Ukrán Elnöki Sajtószolgálat / AFP)