Zelenszkij: őrültség az oroszok taktikája a keleti fronton

Zelenszkij szerint az orosz parancsnokok halálba kergetik az embereket. 

2022. október 27., 10:02

Szerző:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz parancsnokok őrültek, amiért még mindig nem adták fel Bahmut megszállásának tervét.

„Itt a legnyilvánvalóbb az orosz parancsnokság őrültsége. Nap nap után, hónapokig a halálba kergetik ott az embereket, a legmagasabb szintű tüzérséget bevetve“

– mondta Zelenszkij. A Donyeck régióban található város, amelynek a háború előtti lakossága 70 ezer fő volt, hónapok óta az orosz támadások központja. A város elfoglalása szimbolikus győzelem lenne Oroszország számára. (Index)

(Kiemelt kép: Az ukrán elnökség sajtószolgálata által 2022. június 18-án készített és közzétett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kitüntet egy katonát az ukrán nemzeti gárda odesszai régióbeli állásánál tett látogatása során. Fotó: Handout / UKRAINE PRESIDENCY / AFP)

06:23

A Fehér Ház támogatja a békés tiltakozást, és közelről figyeli a Kínában zajló eseményeket  jelentette ki az amerikai elnöki hivatal Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

 

06:17

Vége az aranykornak a brit-kínai kapcsolatokban, és Londonnak általánosságban is a vele azonos értékeket valló szövetségesekkel kell drámai mértékben elmélyítenie kapcsolatrendszerét – jelentette ki első átfogó külpolitikai programadó beszédében Rishi Sunak brit miniszterelnök.