Zaharova: Moszkva mindent megtesz a túszok kiszabadításáért

Oroszország mindent megtesz a Hamász palesztin radikális mozgalom által elfogott túszok szabadon bocsátásáért – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő jelentette ki vasárnap a Rosszija 1 televíziós csatornán.

2023. október 29., 19:15

Szerző:

„Minden megteszünk, ami szükséges, minden útvonalon. Az első természetesen a politikai munka a nemzetközi platformokon, az ENSZ-ben, hogy kilobbizzuk a legfontosabb dolgot, nevezetesen a tűzszünetet, az erőszak beszüntetését, globálisan azt – amit feszültségcsökkentésnek neveznek” – mondta Zaharova

Korábban Daniel Hagari izraeli katonai szóvivője közölte, hogy 229 túszt tartanak fogva a Gázai övezetben. Mihail Bogdanov külügyminiszter-helyettes, az orosz elnök közel-keleti és afrikai különmegbízottja, aki pénteken Hamász-küldöttséget fogadott Moszkvában, szombaton azt mondta, hogy ígéretet kapott nyolc orosz állampolgárságú fogoly szabadon bocsátására.

(Kiemelt képünk illusztráció. Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő beszédet mond egy sajtótájékoztatón Moszkvában, Oroszországban 2021. január 28-án. Orosz Külügyminisztérium/Anadolu Agency/AFP)