Világhírű lett Orbán Viktor terve, a kommunista Laoszban is bemutatták a magyar családvédelmi intézkedéseket

2019. február 12., 16:12

Szerző:

24.hu vette észre, hogy egy laoszi lap, Vientiane Times is ismertette a magyar miniszterelnök hétvégén bemutatott családpolitikai akciótervét, amely szerint

  • bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő az első házasságához 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesül. Minden gyereknél felfüggesztik a törlesztést három évre, három gyerek után elengedik a fennálló tartozást.
  • Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét.
  • A második gyermek születésekor 1, a harmadiknál 4 millió forintot, minden további gyereknél 1-1 millió forintot vállal át a kormány a szülők jelzálog-hiteléből.
  • Azok a nők, akik legalább négy gyereket szültek, életük végégig mentesülnek az szja fizetése alól.
  • Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány az új, 7 személyes autókra.
  • Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. 21 ezer új férőhelyet ígér 3 év alatt. 2022-ben minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét.
  • Bevezetik a nagyszülői gyedet.

 A portál főszerkesztő-helyettese a Facebookra tett ki egy képet a Vientiane Times cikkéről.

Kuba, Kína, Észak-Korea és Vietnam mellett Laosz egyike a világ öt máig kommunista országának.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.