Videó – Kifütyülték Orbánt Prágában

Kifütyülés és pfujolás fogadta Orbán Viktort a prágai EU-csúcsra érkezve több tucat tüntetőtől.

2022. október 7., 14:32

Szerző:

Néhány tucat tüntető várta ukrán zászlókkal és táblákkal a prágai informális uniós csúcsra érkező állam- és kormányfőket pénteken. A tüntetők „Nem a vétókra” feliratú táblákkal és „Erős uniót!” rigmusokkal fogadták a cseh fővárosban a csúcstalálkozó résztvevőit – írta az rtl.hu. Míg a francia elnököről, a német kancellárról és a holland miniszterelnökről tudomást sem vettek a tüntetők, addig Orbánt már a kisbusz kiszállásának a pillanatában elkezdték kifütyülni.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én. Fotó: MTI/Fischer Zoltán)

 

Tegnap 19:01

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Tegnap 18:37

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.