Meghalt a hasba lőtt vadász: egy másik puskából leadott lövés végzett vele

A 46 éves vadászt egy közös fácánvadászat során lőtték le Vágsellyén, a kórházban belehalt sérüléseibe. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz.

2024. január 20., 18:30

Szerző:

Az eset január 13-án történt a magyar-szlovák határtól nem messze, Vágsellyénél.. Az egyik vadász sörétes puskával találta el a férfit – áll a noviny.sk tudósításában.

A fácánvadászat tragikusan végződött. Az előzetes megállapítások szerint egy 49 éves férfi lövés közben megcsúszott, és a sörétes puska abban a pillanatban hasba találta vadásztársát. Az orvosok megállapították, hogy a férfi testében több mint 50 golyó volt. A sérülései már a kezdetektől fogva nagyon súlyosak voltak. „A sérülések mértéke és a többszervi elégtelenség miatt a páciens belehalt sérüléseibe” – tájékoztatott Tatiana Kubinec, a nyitrai kórház szóvivője.

Az orvosok napokig küzdöttek a férfi életéért. A rendőrség a kezdetektől fogva foglalkozik az üggyel, és vizsgálják, hogy pontosan mi történt a vadászaton. „Az ügyben kihallgatják a vadászegyesület tulajdonosát, valamint a többi tanút is” – mondta el a nyitrai rendőrség szóvivője .

Az egyik verzió a 49 éves gyanúsított megcsúszhatott. Alkoholtesztnek is alávetette magát, de az negatívnak bizonyult. A rendőrség már szakértőt is bevont, és vizsgálják a körülményeket. „Ballisztikai és vadászati szakértői vizsgálatot fognak végezni” – tette hozzá a szóvivő.

Nemrégiben jogerős ítélet született az újfehértói halálos vadászbaleset ügyében

Helybenhagyva az első fokon kiszabott felfüggesztett fogházbüntetést és pénzbírságot, előzetes mentesítésben részesítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Újfehértón 2020-ban történt halálos vadászbaleset vádlottját pénteki jogerős ítéletében a Nyíregyházi Törvényszék.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet annyiban változtatta meg, hogy a vádlottat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.

A vadászat során a vádlott egy őzbakot próbált meg elejteni, de a mintegy hatezer méter hatótávolságú golyós lőfegyver kibiztosítását szabálytalanul, Újfehértó lakott területe felé tartott fegyvercsővel végezte el, és ennek során egy vétlen lövést adott le. A szabálytalanul végzett kibiztosítás során kilőtt, majd lelassult és stabilitását vesztett lövedék egy több mint két kilométerre lévő újfehértói ingatlan udvarán tartózkodó férfit találta el, aki később a kórházban meghalt – tette hozzá a szóvivő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)