„Utáljuk a bozgorokat” - Gyűlölködő feliratot fújtak a bukaresti magyar iskola kerítésére

2018. december 13., 14:45

Szerző:

„Utáljuk a bozgorokat” feliratot festett egy kapucnis fiatalember a bukaresti Ady Endre Líceum kerítésére - írta a Maszol. A kisebbségi magyar iskola igazgatónője, Trif Olga Mária szerint a fiatalember részeg volt, és menekülni sem próbált. Az esetet természetesen jelentették a helyi rendőrségen, de nem szeretnék, hogy az egyébként példa nélküli esemény nagyobb jelentőséget nyerjen.

Fotó: Erdély TV

– Megbeszéltük a szülői bizottsággal, és nem szeretnénk most ebből nagy ügyet csinálni. Jobban örülnénk, ha arról írna a sajtó, hogy adományokat gyűjtünk, rákos betegeknek készítünk karácsonyi ajándékcsomagokat – nyilatkozta a Maszolnak az igazgatónő.

A bozgor szót a románok gúnynévként használják a magyarokra. Közkeletű vélekedés szerint hazátlant jelent, az e-nyelv.hu-nak azonban van egy egyszerűbb, szórakoztató megfejtése is.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.