Ukrajnában 20 ezren betegedtek meg egy nap alatt

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése. Szombatra csúcsot döntött az új betegek száma: több mint húszezren kapták el a fertőzést.

2021. április 3., 14:25

Szerző:

A hivatalosan közölt adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napban 20 341 új esettel 1 731 971-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 396-tal 34 075-re emelkedett. A megelőző napon 433-an haltak meg, ez az eddigi legmagasabb napi szám

Kórházba az elmúlt napban megint kimagaslóan sok, 5186 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, számuk már negyedik napja haladja meg az ötezret. A legtöbb új beteget, 2053-at az ország legfertőzöttebb területéről, a fővárosból jelentették. Ez Kijevben is új rekordnak számít.

Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára közölte, hogy az elnök hamarosan rendeletet ad ki az oltási kampánnyal kapcsolatosan. Utalt arra, hogy a felsővezetés elégedetlen a lakosság beoltásának lassúsága miatt. Eddig 286 647-en kapták meg a védőoltást.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Balázs Attila)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.