Ukrajna női harcosai: Halál az ellenségre

Vannak nők, akik inkább úgy döntöttek nem hagyják el az országot, és küzdenek a hazájukért.

2022. március 8., 07:35

Szerző:

Tizenkét napja tart az orosz invázió Ukrajnában. Aki tudott elmenekült, de vannak olyanok akiknek meg se fordult a fejébe, hogy elhagyják hazájukat, és a rendelkezésükre álló lehetőségekkel a saját életük árán is, de megvédjék a otthonukat. A harcképes korú férfiak nem hagyhatják el Ukrajnát, és erősen bátorítják őket a harcra, de a nőknek megengedték, hogy elhagyják. Ehelyett sokan úgy döntöttek, maradnak és harcolnak, hogy, akiknek sikerült elmenekülni, legyen hova haza menniük. 

Az ukrán hatóságok osztottak meg egy felvételt, amelyen katonai egyenruhába öltözött, fegyvereket tartó nők egy csoportja látható. 

„Minden gyermekért, nőért, öregemberért, romos házért, utcáért, sőt pajtáért, úgy fogunk lelőni benneteket, mint a veszett kutyákat. Dicsőség Ukrajnának! Halál az ellenségre”

(Kiemelt képünk: Fotó: Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.