Újra kórházba került a hírhedt sorozatgyilkos, Charles Manson

2017. november 16., 12:14

Szerző:

A szektavezért idén már másodjára szállították egy kaliforniai kórházba, de továbbra sem lehet tudni, milyen betegségben szenved. A börtön vezetése a Los Angeles Times kérdésére csak annyit közölt: állapota súlyos.

Manson a hatvanas években
Fotó: Youtube

A 83 éves férfi már negyvenöt éve ül a kaliforniai Corcoran állami fegyházban. Mint ismert, Manson a hatvanas években szervezett maga köré egyfajta rajongótárbort problémás fiatalokból, majd már kialakult szektáját Manson családnak nevezte el. 1969 nyarán adta ki a parancsot főként fiatal lányokból álló csapatának, hogy öljenek meg hét embert. Az áldozatok között volt a filmrendező Roman Polanski várandós felesége, a színésznő Sharon Tate, akit tizenhat késszúrással öltek meg.

Manson és követői, Susan Atkins, Patricia Krenwinkel, Leslie Van Houten és Charles Watson halálbüntetést kaptak tetteikért. 1972-ben az államban ideiglenesen felfüggesztetették a kivégzéseket és a legsúlyosabb büntetés kiszabását. Ekkor módosították a vádlottak büntetését életfogytiglanra.  

Susan Atkins pár évvel ezelőtt a börtönben halt meg, gyógyíthatatlan daganatos betegségben szenvedett.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.