Újabb rejtélyes haláleset történt Oroszországban

Meghalt Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet korábbi rektora.

2022. szeptember 22., 19:20

Szerző:

Meghalt Anatolij Gerascsenko, a Moszkvai Repülési Intézet korábbi rektora, az egyetem közölte, hogy bizottságot állítanak fel a baleset kivizsgálására – írja a 444.hu.

A Moszkvai Repülési Intézet közleménye szerint a 72 éves férfi – aki 1977 óta dolgozott a keleti blokk egyik legfőbb mérnökképzőjén, 2007 és 2015 között ő volt a rektor, most pedig a rektor tanácsadójaként dolgozott – „balesetben” vesztette életét.

Az orosz Izvesztyija szerint Gerascsenko „jelentős magasságból esett le” és „többemeletnyit zuhant” az egyetem egyik lépcsőházában. A kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni neki. 

Az orosz-ukrán háború kitörése óta már 10 felett jár azoknak a befolyásos oroszoknak a száma, akik rejtélyes körülmények között haltak meg. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Az orosz külügyminisztérium épülete látszik a Kreml tornyai között Moszkvában, 2021. március 18-án. Fotó: Dimitar Dilkoff / AFP)

15:27

Az Oroszországból érkező beutazások megugrása miatt Finnország pénteken nulla órától lezárja határait az európai Schengen-övezetre érvényes vízummal rendelkező orosz állampolgárok előtt – jelentette be a helsinki kormány.