A brit hírszerzés szerint új szakaszba lépett a háború

Az ukránok már a saját infrastruktúrájukat lövik.

2022. augusztus 6., 12:53

Szerző:

Az ukrán erők egyre gyakrabban vesznek célba hidakat, lőszerraktárakat és vasúti síneket Ukrajna déli régióiban, beleértve a Herszont az oroszok által megszállt Krím félszigettel összekötő vasúti pályát − írja az Index a brit hírszerzés közlése alapján.

Az ukránok ezzel a stratégiával szinte bizonyosan Oroszország logisztikai utánpótlási képességét próbálják befolyásolni.

A brit hírszerzés szerint a háború „új szakaszba” lépett.

A legsúlyosabb harcok a Zaporizzsja mellől délnyugatra, a Dnyeper folyóval párhuzamosan húzódó, nagyjából 350 km hosszú frontvonalra helyeződnek át.

(Kiemelt kép: A 2022. július 21-én készült archív felvételen egy autó halad el a Dnyeper fölötti Antonivszkij-hídon a kráter mellett, amelyet egy ukrán rakétacsapás okozott, az Ukrajnában zajló orosz katonai akció közepette. Az ukrán erők egy ellentámadás során eltaláltak az orosz kézen lévő és az utánpótlás szempontjából kulcsfontosságú hidat - közölték mindkét fél képviselői 2022. július 27-én. STRINGER / AFP)

2022. augusztus 16., 09:13

A Wagner orosz biztonsági magánvállalkozás négy zsoldosának megöléséről számolt be hétfőn este egy dzsihadista szervezet, amely az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges. A közleményt hitelesnek ítélte meg a szélsőségesek internetes kommunikációját nyomon követő SITE amerikai hírszerzési csoport.