Úgy néz ki, mégsem halt meg az orosz védelmi miniszter

Az ukránok korábban azt állították, szívrohamban meghalt, most azonban feltűnt egy videón.

2022. március 26., 13:07

Szerző:

Miután két hete folyamatosan csak találgattak Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter eltűnésének körülményeiről, a minisztérium közzétette egy felvételt, amelyen a miniszter magas rangú tábornokok találkozóján beszél. A papírból felolvasott, és időnként elég elnagyoltan beszélő Sojgu az ukrajnai csapatok fegyverellátásáról adott tájékoztatást.  

A védelmi miniszter állapotáról és hollétéről sokáig nem lehetett tudni, így megindultak a spekulációk az elmúlt hetekben. Ukrán részről számos olyan hírt lehetett hallani, hogy egészségügyi problémái vannak, vagy szívrohamot kaphatott. Azonban a videó feltűnésével sem lehet biztosat állítani, ugyanis semmi nem utalt arra, pontosan mikor is készült a felvétel, írja a BBC.

(Kiemelt kép: Twitter)

Tegnap 20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

Tegnap 20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Tegnap 19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.