Úgy néz ki, mégsem halt meg az orosz védelmi miniszter

Az ukránok korábban azt állították, szívrohamban meghalt, most azonban feltűnt egy videón.

2022. március 26., 13:07

Szerző:

Miután két hete folyamatosan csak találgattak Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter eltűnésének körülményeiről, a minisztérium közzétette egy felvételt, amelyen a miniszter magas rangú tábornokok találkozóján beszél. A papírból felolvasott, és időnként elég elnagyoltan beszélő Sojgu az ukrajnai csapatok fegyverellátásáról adott tájékoztatást.  

A védelmi miniszter állapotáról és hollétéről sokáig nem lehetett tudni, így megindultak a spekulációk az elmúlt hetekben. Ukrán részről számos olyan hírt lehetett hallani, hogy egészségügyi problémái vannak, vagy szívrohamot kaphatott. Azonban a videó feltűnésével sem lehet biztosat állítani, ugyanis semmi nem utalt arra, pontosan mikor is készült a felvétel, írja a BBC.

(Kiemelt kép: Twitter)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.