Túl sokat isznak a nők, ezért születik kevés gyerek – vélelkedett Jaroslaw Kaczynski

Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormányzó Jog és Igazságosság párt vezetője szerint a nők biológiai okokból kevésbé ellenállóbbak az alkohollal szemben, mint a férfiak, ezért kevesebb gyerek születik.

2022. november 6., 20:36

Szerző:

Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság párt vezetője egy érdekesnek mondható gondolatmenetet vezetett le egy fórumon szombaton. A politikus szerint „bizonyos biológiai tényezők miatt a hölgyek sokkal kevésbé ellenállóak az alkohollal szemben, mint a férfiak. Ez nem azt jelenti, hogy a férfiakat túlzott alkoholfogyasztásra bátorítom (...) ha például a nők 25 éves korukig annyit isznak, mint a társaik, akkor nem lesznek gyerekek” – írta a Népszava a lengyel Dziennik lap nyomán.

Az elméletéhez hozzátette, hogy nem anyagi kérdésről van szól, ugyanis Varsóban születik a legkevesebb gyerek, úgyhogy ez inkább „az emberek, különösen a hölgyek egyfajta hozzállásáról” szól. A politikust hallgatók kinevették.

Kaczynskinek egyébként nincs gyereke és sosem nősült meg.

(Kiemelt kép: Jaroslaw Kaczynski Varsóban 2019. október 7-én Fotó: Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Caj Jing-ven tajvani elnök szombaton lemondott a kormányzó Demokratikus Haladás Pártja (DPP) vezetéséről, miután pártja több fontos helyen vereséget szenvedett a helyhatósági választáson.