Tornádó pusztított Kelet-Kínában, legalább egy ember meghalt

Legalább egy ember életét vesztette és huszonöten megsérültek abban a tornádóban, amely Kína keleti részén tizenegy falun söpört végig – jelentették be a helyi katasztrófavédelmi szervek csütörtökön.

2022. július 21., 16:10

Szerző:

A forgószél – amely szerdán sújtott le a térségre – Csiangszu tartományban több mint kétezer ember otthonát tette tönkre. A tornádó okozta károkat helyi médiatudósítások szerint 63 millió jüanra (3,7 milliárd forint) becsülik.

Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb kínai tornádója 2016-ban csapott le, ugyancsak Csiangszu tartományban, ekkor 98 ember vesztette életét és több mint nyolcszázan megsérültek. A tavalyi forgószelek ugyanebben a térségben háromszáz sérültet és tizenkét halottat hagytak maguk után.

Kínában, akárcsak Európában, hetek óta szinte elviselhetetlen hőség uralkodik: az ország középső részére egészen a hónap végéig 43 Celsius-fokot megközelítő maximális hőmérsékletet jósolnak. A hatóságok számos városban óvintézkedéseket vezettek be a hőhullámok hatásainak enyhítésére, elsősorban azok számára, akik nem rendelkeznek légkondicionáló berendezéssel, vagy a szabadban végzik munkájukat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: STR / AFP)