Tojással dobálták meg Emmanuel Macront

De a tojás nem tört össze.

2021. szeptember 27., 21:08

Szerző:

Tojással dobták meg hétfőn Emmanuel Macront a közép-franciaországi Lyonban, a vendéglátóipar egyik nemzetközi rendezvényén. A tojás a vállán érte a francia államfőt, de nem tört össze. A tojásdobálót a helyszínen előállították - írja az MTI.

„Ha akar valamit mondani, jöjjön ide!”- mondta a köztársasági elnök. „Mindjárt oda is megyek hozzá” - tette hozzá.

Hét hónappal az elnökválasztás előtt Emmanuel Macron tetszési mutatója csökkenőben van, jelenleg a franciák 38 százaléka elégedett a tevékenységével és 59 százalékuk elégedetlen. Az elnök ugyanakkor még mindig népszerűbb, mint az elődei voltak a kormányzásuk ugyanezen időszakában: Francois Hollande tetszési mutatója 22, Nicolas Sarkozyé pedig 36 százalékos volt. Az incidens a legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és vendéglátóipari szakkiállításon, a SIRHA hétfői megnyitóján történt Lyonban. Emmanuel Macront a kiállítók többsége szívesen fogadta, és megköszönték a koronavírus-járvány alatt nyújtott nagyvonalú állami támogatásokat. A rendezvényen a francia elnök bejelentette, hogy az éttermekben bankkártyával fizetett borravaló a jövő évtől adómentességet élvez.  
    

Június 8-án Emmanuel Macront arcul ütötte egy férfi egy dél-franciaországi látogatásán, amit a teljes politikai elit elítélt. A támadót négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, a férfi szeptember 21-én szabadult. Emmanuel Macront egyébként még elnökjelöltként 2017 márciusban is megdobták tojással a párizsi mezőgazdasági szakvásáron, amit a jelölt akkor a "folklór részének" minősített.

(Kiemelt kép: Emmanuel Macron Franciaország elnöke telefonon beszél a götenburgi EU-csúcson 2017.11.17-én. Fotó: Ludovic Marin / AFP)