Több száz embert kellett evakuálni a Szöul nyomornegyedében pusztító tűz miatt

Mintegy ötszáz embert evakuáltak pénteken a hatóságok, mikor tűz ütött ki Szöulban egy nyomornegyedben, és hatvan ház leégett.

2023. január 20., 07:05

Szerző:

Tűz ütött ki Szöulban egy nyomornegyedben. A tűz Szöul déli részén, Gurjongban keletkezett pénteken reggel, és öt óra alatt tudták megfékezni. A lángok 2700 négyzetméteren mintegy 60 lakóhelyet pusztítottak el – számolt be róla a tűzoltóság. A mentésben 800 tűzoltó, rendőr, katona és tíz helikopter is részt vett.

Személyi sérülést vagy halálos áldozatot nem említett a jelentés. A helyszínre látogató szöuli polgármester elrendelte a tűzben érintett családok átköltöztetését.


A jelenleg a davosi Világgazdasági Fórumon részt vevő Jun Szok Jol dél-koreai elnök arra szólította fel az illetékeseket, hogy mindent kövessenek el a károk minimalizálása érdekében.


A gazdag Gangnam negyed mellett található Gurjongban sok ház épült gyúlékony anyagból, ezért a terület nagyon tűzveszélyes. A szöuli kormány a 2014-es tűzvész óta tervezi a terület újjáépítését, de ez mindeddig nem tudott megvalósulni a földtulajdonosok, a lakók és a hatóságok közötti huzavona miatt.

(Kiemelt képünk: Ez a 2016. január 24-én készült fotó a szöuli Gangnam külvárosában lévő Guryong nyomortelep általános látképét mutatja.  Fotó: ED JONES / AFP