Több emberrel végzett egy vadász Németországban

 Lautlingenben történt a több ember életét követelő támadás. Az elkvető a sajtóértesülések szerint egy vadász volt. 

2024. július 14., 16:03

Szerző:

Több ember életét vesztette vagy megsebesült vasárnap egy támadásban egy baden-württembergi kisvárosban – jelentette a Bild című német lap alapján az MTI.

Az eset Lautlingenben történt, az elkövető a hírek szerint egy vadász volt. Az első sajtójelentésekben nem szerepelt, hogy a tettes pontosan milyen módon végzett az áldozatokkal.

A rendőrség megerősítette, hogy több ember meghalt a támadásban. A szóvivő szerint az elkövető már nem jelent veszélyt.

A Reuters információi szerint a helyi rendőrség azt közölte, hogy egy  férfi megölte magát és két másik embert egy támadásban vasárnap a németországi Baden-Württemberg tartomány Lautlingen nevű falujában egy otthonban. Két nő súlyosan megsérült a támadásban.

A dw.com úgy tudja, hogy két férfit és egy nőt találtak holtan, a feltételezett elkövető is az elhunytak között van.

(Kiemelt képünk: 2024. július 14., Baden-Württemberg, Albstadt-Lautlingen: Sürgősségi szolgálatok és rendőrök állnak az utcán egy ámokfutás-gyanús riasztás idején Albstadt-Lautlingenben. Fotó: F: Jannik Nölke/dpa Jannik Nölke / dpa Picture-Alliance via AFP)

Először bukkant fel Európában az amerikai földrészeken terjedő Oropouche-, vagyis a lajhárvírus – írja a Live Science. A kórokozó Spanyolországban, Olaszországban és Németországban is felütötte a fejét.