Tizenkét újságíró mondott fel a szlovák közmédiánál

2018. június 1., 08:58

Szerző:

Akár a hírműsorok gyártása is veszélybe kerülhet a közmédiában, miután tizenkét tapasztalt újságíró döntött úgy, hogy távozik az RTVS-ből. Így tiltakoznak a közmédiában uralkodó állapotok miatt, melybe állításuk szerint az RTVS Jaroslav Rezník vezérigazgató belépését követően került – írja a pozsonyi Új Szó.

A szerkesztők – akik közül néhányan már tíz éve a közmédiában dolgoznak – azt állítják, zaklatta őket a menedzsment, büntetést kaptak, ha véleményt nyilvánítottak, és

megpróbálták korlátozni őket újságírói szabadságukban.

„Az objektivitás jelszava alatt olyan személyek megszólaltatását várták tőlünk, akik saját elméleteiket tényként közlik” – mondta a felmondásban levő szerkesztők egyike, Peter Valovič. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.