Tavaly már több magyar gyerek született Németországban, mint Tolna vagy Nógrád megyében

2019. április 16., 13:07

Szerző:

1860 magyar gyermek született 2018-ban Németországban. Ez egyrészt 2007 óta a legmagasabb érték, másrészt  több mint háromszázzal meghaladja a 2017-es adatot – írja a Portfolio.

Ez azt jelenti, hogy Németországban több gyermek születhetett, mint néhány magyar megyében. 2017-es adatok szerint Tolna és Nógrád megyében kevesebb mint kétezer gyermek született, de a Vas és Zala megyében születettek száma is alig haladta meg a kétezret, de . Ha hozzátesszük, hogy Magyarországon 2018-ban tovább csökkent a születésszám, akkor az is lehet, hogy Németország négy magyar megyét is megelőz ebből a szempontból.

Fotó: pexels.com

A német statisztika szerint a Németországban élő magyar állampolgárok száma tavaly év végén 212 360, egy évvel korábban 207 025 volt.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.