Tagadja az olasz színésznő, hogy megerőszakolta volna a fiatal kollégáját

2018. augusztus 22., 09:43

Szerző:

Új fordulatot vett a szexuális zaklatási ügyek felfutását eredményező, a 2017-es metoo-kampányt kirobbantó olasz színésznő, Asia Argento zaklatási ügye. A színésznő tagadta, hogy szexuális kapcsolata lett volna valaha azzal a fiatal férfiszínésszel, akinek a The New York Times vasárnapi riportja szerint egy peren kívüli egyezség keretében fizetett.

Fotó: Twitter

A színésznő a keddi közleményében leszögezte, hogy csak barátságban volt Jimmy Bennettel, a ma már 22 éves, Los Angelesben élő színésszel, aki szexuális abúzussal vádolja a színésznőt. Bennett 2004-ben gyermekszínészként ismerte meg Argentót, akivel együtt játszott A szív csalfa vágyai című filmben, amelyben Argento az anyját alakította, és a filmet is ő rendezte. A The New York Times ellenőrzött forrásaira hivatkozva azt írta, hogy 42 éves Argento a megállapodás szerint idén 380 ezer dollárt (108 millió forintot) fizetett Bennettnek.

Argento közleménye szerint ezt a pénzt élettársa, a nemrég öngyilkosságot elkövetett sztárszakács, Anthony Bourdain fizette ki a fiatal színésznek. Úgy fogalmazott, Bourdain nagyon vigyázott a színésznő hírnevére, és vállalta, hogy anyagilag segíti Bennettet. Mindezt azzal a feltétellel, hogy a fiatal férfi többé nem avatkozik bele az életükbe.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.