Újabb uniós országban hirdetnek szükségállapotot

Nagyon magas a kórházi ápoltak száma.

2021. november 25., 17:37

Szerző:

Csehországban csütörtök éjféltől 30 napos szükségállapotot hirdetett ki a kormány – jelentette be Andrej Babis miniszterelnök csütörtökön a kormányülés szünetében. A kormányfő a szükségállapot kihirdetését a kórházakban kezelt koronavírusos betegek egyre növekvő számával indokolta.

„A betegek növekvő száma egyre nagyobb problémát okoz a kórházakban”

– mondta.

Hozzátette, másrészről azért is volt szükség a szükségállapot kihirdetésére, mert a kormány enélkül nem tud új óvintézkedésekről is dönteni. Cseh médiajelentések szerint a helyzet leginkább a morvaországi régiókban súlyos. Csütörtökön egy brünni kórházból például 19 beteget szállítottak Prágába, mert Brünnben már nincs számukra hely, írja az MTI.

(Kiemelt kép: Andrej Babis cseh miniszterelnök. Fotó: Joe Klamar / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.