Sztrájkolnak a német vasutasok

A Magyarország és Németország közötti közvetlen vasúti összeköttetésben járatrövidülések várhatók.

2021. augusztus 22., 12:18

Szerző:

Hétfőtől sztrájkolnak a német vasutasok. Emiatt a Magyarország és Németország közötti közvetlen vasúti összeköttetésben járatrövidülések, vonatelmaradások várhatók – tájékoztatta a Mávinform vasárnap délelőtt az MTI-t. A német vasút (DB) tájékoztatása szerint a németországi munkabeszüntetés hétfő hajnali 2 órától szerdán hajnali 2 óráig tart – írta a Mávinform, kiemelve: a távolsági és a regionális forgalomban is jelentős korlátozásokra kell számítani, csak a vonatok negyede közlekedik majd.


A közlemény szerint a korlátozások a DB hálózatán Magyarországot Ausztrián, illetve Szlovákián-Csehországon át Németországgal összekötő nemzetközi vonatok utasait érintik, írja az MTI. Változásokra kell készülni a Budapest-Prága-Berlin/Hamburg, valamint a Budapest-Salzburg-München járatokon. A Budapest-München-Budapest között közlekedő ”rjx” vonatok zavartalanul közlekednek. A németországi helyzetről a DB honlapján található tájékoztatás – írta a Mávinform.

 

(Kiemelt kép: illusztráció:Vonat szerelvényre várakozó utazók Kőbánya alsó megállóhelyen, egy budapesti vasútállomáson. A 144 éves Nyugati pályaudvar műszaki állapota és műemléki értékének megóvása, valamint a vasúti forgalomban való kiemelt szerepe miatt, halaszthatatlanná vált az épületegyüttes tetőszerkezetének mielőbbi rekonstrukciója. Ezért a vasúttársaság lezárta a pályaudvar utascsarnokát és ott ideiglenesen szünetelteti a vonatforgalmat átterelve azt más fővárosi állomásokra. MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

Tegnap 17:55

Volodimir Zelenszkij elnök hivatalosan is megerősítette a dél-ukrajnai Herszon megyében található két település, Arhanhelszke és Miroljubivka felszabadítását az orosz megszállás alól – számolt be hétfőn az Ukrajinszka Pravda hírportál.