Szívinfarktusban halt meg egy 6 éves kislány Avgyijivkában

Az orosz hadsereg folyamatos lövi a várost. 

2023. január 13., 18:38

Szerző:

Szívinfarktusban halt meg egy 6 éves kislány a Donyeck megyei Avgyijivka városában, amelyet az orosz megszállók folyamatosan lőnek – mondta el az egyik tévécsatorna adásában Vitalij Barabas, a város katonai közigazgatásának vezetője. 

A kislány a nagyszüleinél élt, édesanyja külföldön dolgozik, édesapja pedig meghalt. „Este a gyermek keze és lába zsibbadni kezdett, nem szólt senkinek. Sajnos nincs semmilyen törvényes mechanizmus arra, hogy kikényszerítsük a gyerekek eltávolítását a városból” – jegyezte meg Barabas. 

Vlagyiszlav Mahovszkij önkéntes, aki részt vesz az emberek evakuálásában a fronthoz közeli területekről, azt nyilatkozta, hogy többször is felajánlotta a családnak, hogy távozzanak. Június óta a család az pincében élt. Az avgyijivkai katonai közigazgatás vezetője arról is beszámolt, hogy 2 500 lakos maradt a városban, köztük gyerekek.

„Az elmúlt két hétben egyetlen ember sem utazott el, még csak nem is hívott senki és nem kért evakuálást” – tette hozzá Vitalij Barabas. (karpataljalap.net)

(Kiemelt képünk illusztráció: A képen egy harcok következtében lerombolt iskola látképe látható az ukrán Harkiv város központjától nem messze, az ukrán-orosz határtól mintegy 50 km-re fekvő ukrán Harkiv városától 2022. február 28-án. Fotó: Szergej BOBOK / AFP)

Tegnap 21:53

Jemeni lázadóknak szánt iráni gépkarabélyok, géppuskák és tankelhárító rakéták ezreit foglalták le január 15-én francia haditengerészeti egységek az Ománi-öbölben – közölte csütörtökön az amerikai haderő közel-keleti térségért is felelős középső parancsnoksága (CENTCOM).

Tegnap 21:50

Választási csalásra való felbujtással vádolja egy ellenzéki szenátor Jair Bolsonaro volt brazil államfőt. Marcos do Val egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt állította, hogy az októberi elnökválasztás előtt a volt államfő környezetéből megkörnyékezték őt a választás majdani érvénytelenítésének lehetőségével kapcsolatban.

Tegnap 19:49

Szerbia még nem írta alá az úgynevezett francia-német javaslatot, amely a Belgrád és Pristina közötti helyzetet rendezné, a tárgyalásokat még folytatni kell – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtökön Belgrádban a parlament rendkívüli ülésén, amelynek témája a koszovói helyzet rendezése volt. Az elnök egyik felszólalását az ellenzék bekiabálással zavarta meg, majd dulakodás tört ki a kormánykoalíció és az ellenzék képviselői között.