Szijjártó Péter kétmilliárdot adott két templom felújítására Mexikóban

2019. április 9., 16:31

Szerző:

Zömmel gazdasági kérdésekről tárgyalt a magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden Mexikóban, de ha már ott volt, gyorsan aláírt egy megállapodást két katolikus templom újjáépítésének támogatásáról.

Mexikó a világ második legnagyobb katolikus országa. Ez fontos kapocs az ezer éve keresztény Magyarországnak  – indokolta a bőkezűséget a miniszter. 

Felidézte, hogy 2017-ben súlyos földrengés pusztított Mexikóban, amely komoly károkat tett a templomokban is. Az egyik támogatott épület egy vidéki kolostor, a másik pedig a Jézus Szíve templom Mexikóváros központjában. Az utóbbinak több magyar művészeti vonatkozása van, ablakainak festett üvegei például magyar szenteket ábrázolnak - mondta Szijjártó Péter.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.