Szerbia is kimenekítette több állampolgárát Izraelből

Két repülőgép érkezett meg Belgrádba, amellyel Szerbia evakuálta több állampolgárát is Izraelből a radikális iszlamista Hamász hétvégi támadását követően.

2023. október 9., 07:45

Szerző:

A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) beszámolója szerint egy gép hétfő hajnalban, egy pedig vasárnap szállt le a belgrádi Nikola Tesla repülőtéren. Több mint kétszáz szerbiai állampolgárt mentettek így Izraelből két nap alatt. Az utasok többsége szerb sportoló, valamint szentföldi zarándok volt. A szerb kormány tájékoztatása szerint hétfőn és kedden is indítanak járatokat, amelyekkel az Izraelben rekedt szerb állampolgárokat mentik ki.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP)

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

Tegnap 17:56

Az Egyesült Államok „semmilyen körülmények között nem fogja engedni, hogy palesztinokat kényszerrel telepítsenek ki a Gázai övezetből vagy Ciszjordániából, illetve ostrom alá vegyék a Gázai övezetet vagy megváltoztassák a határait” – jelentette ki az amerikai alelnök szombaton Dubajban a Fehér Ház közleménye szerint.