Szolojov: a német védelmi miniszter kretén, aki a közvetlen pusztítás zónájává tette Németországot

Putyin egyik propagandistája, Vlagyimir Szolovjov „náci szemétládáknak” nevezte a németeket, amiért tankokat küldenek Ukrajnának.

2023. január 26., 16:59

Szerző:

Olaf Scholz német kancellár megerősítette, hogy Németország 14 Leopard 2 típusú tankot Ukrajnába, mire Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik propagandistája, Vlagyimir Szolovjov tévés a műsorában „náci szemétládáknak” nevezte a német vezetőket –számol be róla a Yahoo.

„Itt az ideje, hogy világos, határozott üzenetet küldjünk, miszerint Németországot a konfliktus egyik résztvevőjének tekintjük, és hogy az Ukrajnába küldött német tankok ahhoz vezetnek, hogy Németország területét, az ottani katonai bázisokat célpontnak tekintjük” – mondta a „Putyin hangjának” is nevezett propagandista, mivel szerinte „a NATO ilyen ravasz módon akar harcolni, miközben úgy csinál, mintha nem harcolna”.

Szolovjov, aki korábban már követelte a katonák halálbüntetését, nem finomkodik: a német védelmi minisztert „kreténnek” nevezte, aki „oda vezette Németországot, hogy az a közvetlen pusztítás zónája legyen”.

„Mi vagyunk az agresszor? Nyolc éven keresztül ti szarháziak tápláltátok a náci ukrán rezsimet. Nyolc éven keresztül gyilkoltátok a donbásziakat. (...) Európai farizeusok, náci szemétládák” – mondta Szolovjov, aki sürgette Oroszországot, hogy hajtson végre csapásokat Németország ellen, hogy a németek tudják, „milyen új náci vezetőket juttattak hatalomra”. 

A megjegyzéseket Francis Scarr újságíró osztotta meg a Twitteren.

(Kiemelt képünk: Vlagyimir Szolovjov via Twitter)