Skócia – Meghalt a királynő, elszabadult a pokol a futballstadionban

Skóciában épp egy focimeccs zajlott, amikor jött a hír, hogy meghalt a királynő: a bejelentés után elszabadult a pokol a stadionban.

2022. szeptember 9., 09:22

Szerző:

A skóciai Edinburghban, a Tynecastle Stadionban rendezett Hearts–Basaksehir Európai Konferencia Liga-mérkőzés csütörtök este 17.45-kor vette kezdetét, majd amikor csapatok a félidőben visszatértek a pályára, a hangosbemondón közölték, hogy meghalt II. Erzsébet – írja a Daily Mail nyomán a Blikk. A BBC által élőben közvetített mérkőzésen a szurkolókat arra utasították, hogy a második félidő megkezdése előtt egyperces néma csendet tartsanak az uralkodó tiszteltére. Ám a tiszteletadás alatt valaki beordította, hogy:

„Fuck the Queen!”

A gyalázkodó kórushoz aztán többen csatlakoztak. Válaszul többen az angol himnuszt kezdték el énekelni, és bár mind a csapatok, mind a tisztségviselők a tisztelet jelét mutatták, trágár szavak és füttyszó zúgott a stadionban.

„Eleve nagyon rossz ötlet volt, nagyon kínos”

– nyilatkozta egy szemtanú.

(Kiemelt képünk: A skót függetlenséget támogatók vonulnak Edinburgh-ban 2021. szeptember 25-én a skóciai Edinburgh-ban. Fotó: Ewan Bootman/NurPhoto/AFP.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.