Skócia – Meghalt a királynő, elszabadult a pokol a futballstadionban

Skóciában épp egy focimeccs zajlott, amikor jött a hír, hogy meghalt a királynő: a bejelentés után elszabadult a pokol a stadionban.

2022. szeptember 9., 09:22

Szerző:

A skóciai Edinburghban, a Tynecastle Stadionban rendezett Hearts–Basaksehir Európai Konferencia Liga-mérkőzés csütörtök este 17.45-kor vette kezdetét, majd amikor csapatok a félidőben visszatértek a pályára, a hangosbemondón közölték, hogy meghalt II. Erzsébet – írja a Daily Mail nyomán a Blikk. A BBC által élőben közvetített mérkőzésen a szurkolókat arra utasították, hogy a második félidő megkezdése előtt egyperces néma csendet tartsanak az uralkodó tiszteltére. Ám a tiszteletadás alatt valaki beordította, hogy:

„Fuck the Queen!”

A gyalázkodó kórushoz aztán többen csatlakoztak. Válaszul többen az angol himnuszt kezdték el énekelni, és bár mind a csapatok, mind a tisztségviselők a tisztelet jelét mutatták, trágár szavak és füttyszó zúgott a stadionban.

„Eleve nagyon rossz ötlet volt, nagyon kínos”

– nyilatkozta egy szemtanú.

(Kiemelt képünk: A skót függetlenséget támogatók vonulnak Edinburgh-ban 2021. szeptember 25-én a skóciai Edinburgh-ban. Fotó: Ewan Bootman/NurPhoto/AFP.)

10:28

Krisjanis Karins lett kormányfő pártja, az Új Egység nyerte a parlamenti választásokat Lettországban a szavazatok 18,9 százalékával – tájékoztatott a helyi választási bizottság vasárnap reggel, miután összesítette a szavazatok 95 százalékát. A második helyen a Zöldek és Földművesek Szövetsége végzett a voksok 12,8 százalékával. A három párt – a Lettországi Zöld Párt, a Lett Regionális Szövetség és a Liepaja Párt – választási szövetségéből létrejött Egyesített Lista (AS) 11 százalékot szerzett.

08:22

Legalább 129-en meghaltak és mintegy 180-an megsérültek egy focimeccsen Indonéziában, miután a játék végén a szurkolók elözönlötték a pályát – közölték a helyi hatóságok vasárnap.