Moszkvai nagykövet: Putyin jelentős lépést tett

Sir Tony Breton, a korábbi moszkvai brit nagykövet nyilatkozata szerint Vlagyimir Putyin részleges mozgosítása jelentős eszkalációja az orosz-ukrán háborúnak.

2022. szeptember 21., 11:51

Szerző:

Sir Tony Brenton, Nagy-Britannia volt oroszországi nagykövete a Sky Newsnak nyilatkozott Putyin részleges mozgósításáról szóló bejelentése okán. Breton szerint „Oroszország eddig azért nem volt hajlandó mozgósítani, mert Putyin aggódott annak az orosz közvéleményre gyakorolt hatása miatt. Most megtette azt, amit a háború kezdete óta nem volt hajlandó.”

Breton szerint Putyin végül elfogadta a hadserege tanácsát, és visszatért a nukleáris fenyegetéshez, mert szerinte a Nyugat is atommal fenyeget.

A volt moszkavai nagykövet szerint

„nagyon jelentős lépés a retorikában, ami most zajlik.”

(Kiemelt fotónk: Rakétaindítás egytöbbszörös rakétaindítóból a kelet-ukrajnai Szvjatohirszk közelében.Fotó: Yasuyoshi CHIBA / AFP)

 

Tegnap 17:55

Volodimir Zelenszkij elnök hivatalosan is megerősítette a dél-ukrajnai Herszon megyében található két település, Arhanhelszke és Miroljubivka felszabadítását az orosz megszállás alól – számolt be hétfőn az Ukrajinszka Pravda hírportál.