Múzeumot csinálnak Berlusconi bunga-bunga villájából

A Milánó melletti Arcore-i villa 1974 óta szolgált Silvio Berlusconi volt olasz médamogul és kormányfő rezidenciájaként.

2023. július 3., 15:35

Szerző:

Végakarat szerint politikai hagyománya és pártja a Foza Italia történetének múzeumát rendezik be Silvio Berlusconi volt olasz politikai vezető és médiamogul egykori fő rezidenciáján, a Villa San Martinóban, a Milánó melletti Arcoréban. Az osztrák Kronen Zeitung az olasz Corriere della Sera információi alapján közölte, a villa, amely 1974 óta szolgált Berlusconi otthonául politikai pályáját is bemutatja majd.

A volt miniszterelnök végrendeletét ezen a héten fogják ismertetni Milánóban: a mintegy 4 milliárd eurós vagyon mellett ennek része számos rezidencia, villa, jacht és képzőművészeti kincsek is, amelyeket az örökösök között osztanak szét. Az Arcore-i villa - mint már kiderült - ezekkel szemben nem magántulajdonban lesz majd, hanem a Forza Italia párt kezelésébe kerül és múzeum céljaira rendezik be.

A villa így valódi zarándokhellyé válhat azok számára, akik a kevésbé felvállalt örökség, Berlusconi  sokszor kiskorú prostituáltakkal folytatott, hírhedt „bunga-bunga” szexorgiái iránt érdeklődnek. Ezeken a szóbeszéd szerint a fél olasz és európai elit részt vett annak idején, ideértve Berlusconi balközép ellenzékének figuráit is. Az origák jó része ugyanis ugyancsak a lombardiai villa falain belül történt meg. Így például megvan még az úszómedence is, ahol a 2011-ben Berlusconi ellen indított vizsgálat szerint évtizedekig tucatnyi, táncoló meztelen prostituálttal vetette körbe magát a „bunga-bunga” rituálék keretében.

(Kiemelt kép: A Silvio Berlusconi testét szállító autó megérkezik az arcore-i Villa San Martinóhoz, ahová halála után szállították földi maradványait. Fotó: Piero CRUCIATTI / AFP)