Saját rokonát és a New York Times-t is beperelte Donald Trump

A volt amerikai elnök újra hírt adott magáról. 

2021. szeptember 22., 14:57

Szerző:

Donald Trump pert indított unokahúga és a New York Times ellen, írja a Telex. A volt amerikai elnök egy 2018-ban napvilágot látott cikk miatt indított eljárást. A lapban arról írtak, Trump hogyan jutott hozzá több százmillió dollárhoz adóelkerülés segítségével. 

A New York Times cikkéhez egyébként Trump unokahúga, Mary Trump szállította a lapnak az információkat. Korábban Trump unokahúga egy teljes kötetet szentelt az ügynek. Emlékiratában számos kényes, a Trump családban történt üggyel foglalkozott, amit annak ellenére tudott megjelentetni, hogy a regnáló elnök pert indított a megjelenés ellen.  

Trump most azért indított eljárást, mert véleménye szerint unokahúga megsértette korábbi megállapodásukat, és bizalmas információkat szolgáltatott ki. Trump a per során 100 millió dolláros kártérítést követel. A New York Times szerint a per arra tett kísérlet, hogy a független sajtót elhallgattassák. 

(Kiemelt kép: Donald Trump sajtótájékoztatót tart a Trump National Golf Clubban, Bedminsterben, 2021. július 7-én. Fotó: Tayfun Coskun / Anadolu/AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.