Román lap: Novák Katalin egy szoknyás Orbán Viktor

Az újságíró véleménye szerint a magyar államfő egy nyugatra szánt orbánista termék. 

2022. június 7., 13:46

Szerző:

Az Adevarul blogrovatában Dan Dungaci: „Magyarország elnökasszonya egy szoknyás Orbán Viktor” címmel tett közzé egy cikket.

A cikkben kifejtette, hogy a két ország kapcsolatára az a jellemző, hogy Magyarország folyton kinyújtja a kezét Erdélyért és Románia rácsap erre a kézre, de Budapest egyre beljebb és beljebb merészkedik, ezért sokkal határozottabb válasz kellene, amíg még nem késő, írja a Mandiner. 

A publicista szerint Novák Katalin Orbán Viktor kommunikációs politikáját folytatja, csak sokkal hatékonyabban. A magyar kormány megértette ugyanis, hogy nemzetközi szinten Orbán Viktor „elhasznált” figura, ezért „kitaláltak egy új kommunikációs eszközt”.

„Magyarország elnökasszonya egy Orbán Viktor szoknyában, aki sokat mosolyog és kocog. Novák Katalin egy orbánista termék, nyugati fogyasztásra”

– szögezte le Dan Dungaciu. Hozzátette: Magyarország tehát megváltoztatja a kommunikációs stratégiáját, de nem a tartalmát, ezért Romániának még nehezebb dolga lesz.

(Kiemelt kép: Novák Katalin köztársasági elnök (k) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j), mielőtt a díszegység felvonja Magyarország lobogóját az államfő beiktatási díszceremóniáján az Országház előtt, a Kossuth téren 2022. május 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

A kelet-afganisztáni halálos földrengés által érintett több ezer környékbelinek tiszta vízre és élelmiszerre van szüksége, és fennáll a fertőző betegségek megjelenésének veszélye – jelentette ki az afgán egészségügyi minisztérium egyik tisztviselője vasárnap, napokkal azután, hogy egy ENSZ-ügynökség kolerajárvány kitörésére figyelmeztetett a térségben.

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében - közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.