Robbanásokat jelentettek Kijevből

Robbanásokat jelentettek Kijevből szerdára virradóra, a főváros polgármestere megerősítette a hírt.

2022. december 14., 08:21

Szerző:

Vitalij Klicsko Telegramon azt közölte, a robbanások a belvárosi részben történtek, a helyszínre mentőalakulatokat küldtek, részleteket pedig később tudnak mondani.Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.


A katasztrófavédelem szerint Kijevben és környékén mintegy 20 perccel a robbanások előtt megszólaltak a légvédelmi szirénák. A légvédelmet készültségbe helyezték a nyugat-ukrajnai Zsitomirban és Vinnyicában is.


Az ukrán elnöki hivatal egyik tanácsadója, Kirilo Timosenko ugyancsak a Telegramon azt mondta, a robbanások megrongáltak két épületet a kerületben, ahol egyébként több kormányépület is található, valamint károk keletkeztek a Kijev mellett fekvő Visnyeve egyik lakóépületében is.
Áldozatokról nem érkezett hír. Olekszij Kuleba, Kijev megye kormányzója a helyi sajtónak nyilatkozva számolt be arról, hogy az orosz erők által bevetett Sahíd drónok többségét az ukrán légvédelem a főváros és térsége fölött megsemmisítette.


Kijev már korábban is azt hangoztatta, hogy Oroszország Irántól vásárolt drónokkal is támadásokat intéz erőművek és polgári infrastruktúra ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.